Nieuws

CityDepot Leuven

CityDepot opent Leuvense hub officieel!

Leuven, 14 oktober 2021 - CityDepot, de slimme stadsdistributeur die onderdeel is van BD Logistics, opende vandaag officieel zijn nieuwste Belgische locatie in Leuven. Dit deden ze samen met schepen voor mobiliteit David Dessers.
Opening CityDepot Gent

CityDepot opent officieel de deuren van extra grote locatie in Gent

Gent, 28 september 2021 - CityDepot, onderdeel van BD Logistics, opende vandaag officieel hun gloednieuwe hub aan de rand van stad Gent. De expert in duurzame stadsdistributie breidt hiermee zijn aanbod in de stad verder uit. De nieuwe hub is gevestigd in Evergem, vlakbij de ring en met vlotte toegang richting de binnenstad. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van maar liefst 3.000 m², wat de ambitieuze van plannen van CityDepot in Gent onderstreept. Met deze extra hub in Gent breidt de stadsdistributeur zijn capaciteit in en rond de stad fors uit.
CityDepot Antwerpen 1 jaar

CityDepot & Cargo Velo vieren 1 jaar samenwerking in Antwerpen

Stadsdistributeur CityDepot en fietskoerier Cargo Velo vierden op maandag 20 september de eerste verjaardag van hun co-spacing in Antwerpen. De Belgische pionier in stadsdistributie onderstreept hiermee de ambitie om maximaal in te zetten op een open ecosysteem.

BD Logistics levert verse Tartes de Françoise aan huis

Tartes de Françoise kiest voor BD Logistics voor de levering van hun artisanale taarten bij consumenten thuis.

De post-pandemie e-commercemarkt zal extra leveringsvereisten nodig hebben: van parcels tot oversized deliveries

Het voorbije jaar swingden de e-commerce volumes de pan uit. Enerzijds als gevolg van de wereldwijde lockdowns en anderzijds de angst van consumenten om naar een fysieke winkel te gaan. In België beperkten verschillende koerierdiensten zelfs de verzendcapaciteit van e-commercewinkels.

1 op 8 Belgische consumenten is bereid extra te betalen voor duurzame levering

De Belgische consument heeft het afgelopen jaar de weg naar het online shoppen gevonden. De helft van de Belgen noemt zichzelf zelfs ‘frequent online shopper’. Uit recent onderzoek van BD Logistics en GfK bij 3.200 consumenten blijkt dat Belgische online consumenten bepaalde verwachtingen koesteren wanneer ze online kopen.
stadslogistiek

Stedelijke logistiek is zo veel meer dan alleen maar e-commerce pakjes verdelen

Om een beter en accurater beeld te krijgen van welke stromen er allemaal de steden binnenkomen en ook terug vertrekken, heeft BD Logistics in 2020 een studie laten uitvoeren door onderzoekers van de Universiteit Antwerpen om dit in kaart te brengen
CityDepot & Woosh

Luierdienst Woosh en stadsdistributeur CityDepot bundelen krachten in Mechelen

Samen met CityDepot, expert in duurzame stadsdistributie, onderzoekt Woosh wat de meest duurzame en efficiënte manier is om bij kinderdagverblijven verse luiers te leveren en de gebruikte luiers op te halen voor recyclage. Dit onderzoek wordt gesteund door de Vlaamse overheid.
CityDepot Groene vloot

CityDepot on tour met Maxus

Voor de verdere uitbouw van onze groene vloot ging Kristof Gouvaerts, managing director, afgelopen maand met een nieuw model van Maxus de baan op. Ontdek wat hij hierover te vertellen had.
groene vloot CityDepot

CityDepot bouwt verder aan zijn groene vloot

Dat duurzaamheid in het DNA van CityDepot zit, bevestigt de stadsdistributeur nogmaals met de aankoop van nieuwe elektrische bestelwagens en een reeks van nieuwe CNG voertuigen.
CityDepot Gent

CityDepot opent nieuwe site in Gent

CityDepot opent een gloednieuwe hub aan de rand van stad Gent. De expert in duurzame stadsdistributie breidt hiermee zijn aanbod in de stad verder uit. De nieuwe hub is gevestigd in Evergem, vlakbij de ring en met vlotte toegang richting de binnenstad.
CityDepot Mechelen

CityDepot, ECOKoeriers, WerKans en ODTH werken samen in Mechelen

Stadsdistributeur CityDepot, fietskoerier ECOKoeriers, tewerkstellingspartner WerKans en logistieke dienstverlener CityHub ODTH hebben een strategisch partnership afgesloten in Mechelen.
CityDepot_Slim naar Antwerpen

CityDepot & Slim naar Antwerpen slaan de handen in elkaar

Slim naar Antwerpen staat voor het bereikbaar houden van de stad. Zo werd er onlangs een project in het leven geroepen waarbij lokale Antwerpse handelaars via de stad korting krijgen op een aantal leveringsdiensten. CityDepot is trotse partner van dit project.
Afhaalpunt_zelfbouwmarkt

BD Logistics breidt aanbod in afhaalpunten uit

Vanaf nu zijn er meer dan 30 locaties verspreid in heel België waar consumenten hun bestellingen kunnen ophalen...
CityDepot Awards

CityDepot eindigt 2e voor de Green Truck Award!

Gisteren werden de Transport & Logistic awards 2021 uitgereikt door transportmedia! CityDepot eindigde op een mooie 2e plaats in de categorie ‘Green Truck Award’. Dit is naast een bekroning voor het harde werk en de investeringen ook een bevestiging van onze groene propositie.
Recupel

BD Logistics zorgt voor ophaling van elektrische apparaten voor Recupel

Gemiddeld 90% van de materialen van ingezamelde elektr(on)ische apparaten kan opnieuw ingezet worden. Een knap staaltje circulaire economie. We zijn dan ook zeer blij dat we hier met BD Logistics een steentje aan kunnen bijdragen.
CityDepot_Baert

CityDepot onderstreept duurzame propositie van schoolleverancier Baert

Voor de levering van hun producten aan talrijke scholen, kinderopvangen, ergotherapeuten, logopedisten en kinesisten werkt Baert sinds deze maand samen met CityDepot.
e-crafters

CityDepot breidt groene vloot uit met Volkswagen e-crafters

Vanaf vandaag rijden er in de Gent, Antwerpen en Brussel gloednieuwe Volkswagen e-Crafters van CityDepot rond. De pionier in duurzame stadsdistributie breidt daarmee zijn groene vloot verder uit. Naast elektrische bestelwagens, zet CityDepot ook in op distributie via de fiets, voertuigen op CNG en vrachtwagens op HVO.
hvo-vrachtwagen

CITYDEPOT KIEST VOOR DUURZAME BRANDSTOF HVO

CityDepot is gestart met een pilootproject waarbij een deel van zijn vrachtwagens met de duurzame brandstof HVO zal rondrijden. In Antwerpen, Gent en Brussel zal de pionier in duurzame stadsdistributie naast distributie via de fiets en elektrische en CNG voertuigen ook op HVO vrachtwagens inzetten. Door gebruik te maken van deze brandstof wordt er 90% minder CO2 uitgestoten.
CityDepot

NIEUW ONDERZOEK: BUNDELEN VAN LEVERINGEN BESPAART DUIZENDEN KILOMETERS VRACHTWAGENVERKEER PER WEEK DOORHEEN DE STAD

Een nieuw scriptie-onderzoek aan de hogeschool UCLL (UC Leuven-Limburg) toont aan dat het bundelen van leveringen aan consumenten elke week duizenden kilometers vrachtwagenverkeer kan besparen. Dat heeft een enorme impact op veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid van stadslogistiek.

CityDepot tekent convenant rond duurzame logistiek in Mechelen

CityDepot is één van de 29 bedrijven die officieel het convenant rond duurzame stedelijke logistiek in Stad Mechelen ondertekende. Met een focus op leefbaarheid en mobiliteit dankzij minder logistieke bewegingen en minder CO2 uitstoot. ...

CityDepot Gent op kanaal Z voor de reportage ‘MT in de regio’

Op 26 september lanceerde Kanaal Z de eerste aflevering van ‘MT in de regio’. CityDepot is één van de 6 innovatieve bedrijven in Stad Gent waar Cynthia Reekmans een kijkje gaat nemen.

CityDepot en Cargo Velo gaan samen voor duurzame stadsdistributie in Antwerpen

CityDepot breidt Antwerpse vestiging uit via co-spacing. De missie van CityDepot is om op een slimme en duurzame manier goederen te bundelen en ze op deze manier met een minimum aan logistieke bewegingen te leveren in handelskernen en woonkernen.
BDL

Met overname van Dockx Select zet BD myShopi extra in op gespecialiseerde logistiek

BD myShopi en Dockx Group hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van de activiteiten van Dockx Select. Na de overname van CityDepot, dat zich specialiseert in duurzame stadslogistiek, verwelkomen we met Dockx Select een tweede gekende speler in de wereld van de  gespecialiseerde omni-channel ‘last mile’ logistiek. 
CityDepot

BPOST & BD MYSHOPI SLUITEN OVEREENKOMST VOOR OVERNAME VAN CITYDEPOT ACTIVITEITEN

CityDepot is één van de 29 bedrijven die officieel het convenant rond duurzame stedelijke logistiek in Stad Mechelen ondertekende. Met een focus op leefbaarheid en mobiliteit dankzij minder logistieke bewegingen en minder CO2 uitstoot. ...
Green Deal

CITYDEPOT ONDERTEKENT DE GREEN DEAL DUURZAME STEDELIJKE LOGISTIEK.

Op 2 april kwamen 35 partijen samen om met de Vlaamse Ministers van Omgeving, Energie, Mobiliteit en Openbare Werken, Economie en Innovatie de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek te ondertekenen. Hiermee engageren wij ons de komende 3 jaar om leveringen in de Vlaamse steden efficiënt en emissiearm te laten verlopen.