City Logistics

Afbeelding
Urban

CityDepot by BD Logistics is pionier in duurzame stadsdistributie en biedt als eerste in België een totaaloplossing voor duurzame distributie naar de stad én terug. Duurzaamheid zien we hier als een ruim begrip, op ecologisch, economisch en sociaal niveau.

Mobiliteit, veiligheid en milieu staan hoog op ieders agenda. Ook steden voeren steeds meer maatregelen in om de uitstoot van schadelijke stoffen en het aantal logistieke bewegingen in hun stadskernen te verminderen. Denk maar aan de lage emissiezones, circulatieplannen,…. Dit zorgt voor een bepaalde complexiteit voor leveringen in de binnenstad. Op deze complexiteit kan urban een antwoord bieden op verschillende niveaus.

CityDepot verbindt retailers, toeleveranciers, transporteurs, steden, publieke organisaties en consumenten met elkaar. Voor al deze stakeholders zorgen we voor een oplossing op maat.

Door het aggregeren van de verschillende goederenstromen, zorgen we voor één levering bij de eindklant. Door de combinatie van leveringen en retours rijden we de stad vol in én vol terug uit. Onze propositie draagt bij tot de doelstellingen van de stad naar een duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Duurzame stadsdistributie draagt bij aan een aangename stadsbeleving én stadsomgeving.

Crossdock platform

CityDepot werkt via een crossdock platform. De goederen worden ontvangen tijdens de ochtend/nacht in het lokale depot aan de rand van de stad en dezelfde dag geaggregeerd uitgeleverd. Deze aggregatie gebeurt op verschillende niveaus:

 1. de routes worden opgebouwd op basis van het afleverpunt,
 2. de goederentypes,
 3. het uitlevermoment,
 4. de activiteit op het afleverpunt.

Hierbij zetten we maximaal in op het vol in én uit rijden van de stad.

Externe video URL

Duurzame modulaire vloot

We leveren in de binnenstad met onze modulaire duurzame vloot. We beschikken over elektrische bestelwagens, CNG voertuigen en e-bikes. Door in te zetten op deze groene voertuigen bereiken we een CO2-reductie van maar liefst 75%. Daarnaast zijn er ook projecten mogelijk waarbij we geen CO2-uitstoot kunnen garanderen.

Afbeelding
Modulaire vloot

Diverse goederen

Van kleine pakketjes tot grote oversized colli’s, van bloemen en planten tot palletten: CityDepot levert een variëteit aan type producten uit richting de binnenstad. Op basis van het type van goederen en de aggregatie bepalen we welk duurzaam voertuig de beste optie is om uit te leveren.

 

Afbeelding
Diverse goederen

Open eco-systeem

Ons open eco-systeem laat ons toe om met sterke lokale partners samen te werken en zo duurzame stadsdistributie maximaal in praktijk om te zetten. We verenigen grote en kleine bedrijven die actief zijn in duurzame stadsdistributie op een open en neutraal platform.

Naast onze duurzame oplossing zijn ook proximiteit en service een meerwaarde. 

Afbeelding
Levering Urban

Lokale aanpak in een nationale context

De efficiënte distributie van goederen in steden zorgt voor minder verkeer, minder luchtvervuiling, minder geluidsoverlast, meer veiligheid, een hogere graad van leefbaarheid en een beter (stedelijk) economisch klimaat. Over heel België beschikken we over 9 CityDepots die het mogelijk maken om ingevoerde goederen te aggregeren en gebundeld de stad in te voeren met onze groene levermogelijkheden.

Klanten zoals Bloomon, Boma, Fruit@work, …. geloven steevast in deze propositie.

Afbeelding
Boma levering

City Logistics kan bestaan uit

 

 • Delivery

  • Het geaggregeerd en duurzaam leveren van uw goederen in de stad.
  • Voor klanten waarvan de eindontvanger zich in de binnenstad bevindt.
  • Voor klanten die zélf gevestigd zijn binnen de stad en hun goederen geaggregeerd wensen te ontvangen.
    
 • Retour

  • We zetten maximaal in op het vol in en uit rijden van de stad. Reverse logistics behoort daarom ook tot de mogelijkheden.

 • Swap

  • We bieden de mogelijkheid om bij leveringen meteen ook iets terug op te halen. Handig en efficiënt!

 


 

Uw voordelen

 • Geen last meer van de beperkingen in de stad (voertuigbeperkingen, vensteruren, …).
 • Optimalisatie van het gebruik van de eigen voertuigen.
 • Verhoging van de kwaliteit van de leveringen door specialist in de stad.
 • Verlaging van de ecologische voetafdruk.
 • Flexibiliteit in de planning.

Extra mogelijkheden:

 • Ophalen van goederen op uw locatie.
 • Bufferen en tijdelijke stockage van uw goederen.

Extra mogelijkheden

 • Ophalen van goederen op uw locatie
 • Bufferen en tijdelijke stockage van uw goederen