bpost en BD myShopi sluiten overeenkomst voor de overname van CityDepot

Afbeelding
Overname CityDepot

 

Brussel, 9 december 2019 – bpost group & BD myShopi hebben een overeenkomst gesloten voor overname van de activiteiten van CityDepot, met ingang van 1 januari 2020. CityDepot bundelt leveringen aan bedrijven en handelaars voor transporteurs en logistieke bedrijven. Voor BD myShopi is dit de volgende stap in zijn aanbod gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. bpost group zet zo zijn transformatie verder met focus op de duurzame levering van pakjes bestemd voor consumenten.

CityDepot, sinds 2015 een filiaal van bpost, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een referentiespeler in bundeling van logistieke leveringen naar handelskernen. De context waarin het bedrijf vandaag opereert is volop in beweging door de impact van nieuwe technologie en veranderende verwachtingen van de klant.
Om duurzaam te blijven groeien in een snel veranderende omgeving focust bpost vandaag op de levering van pakjes aan consumenten. Zo zet bpost in de stadscentra volop in op post- en pakjesuitreiking met elektrische voertuigen en worden pakjes steeds vaker van de eerste keer rechtstreeks uitgereikt op een plaats naar keuze van de klant zodat er minder pakjes een tweede keer dienen aangeboden te worden. Om die reden kiest bpost ervoor om de activiteiten van CityDepot onder te brengen bij een nieuwe eigenaar.

Raf Lambrix, CEO van BD myShopi licht toe hoe dit in de bedrijfsstrategie past: “We zien vandaag een toenemende vraag naar gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. Nabijheid is daarbij het kernwoord en net die nabijheid is al decennialang het DNA van BD myShopi. De overname van CityDepot laat ons toe om onze expertise en oplossingen verder uit te bouwen. Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons indrukwekkende netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering. Met CityDepot hebben we alles in huis om onze rol als gespecialiseerde logistieke speler waar te maken.”

Kathleen Van Beveren, CEO parcels & logistics Europe & Asia voor bpost: “Dankzij CityDepot hebben we de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in duurzame stadsdistributie, deze nemen we nu mee om verder te groeien als belangrijke operationele partner in duurzame e-commerce logistiek gericht op B2C. Door een sterke focus te leggen op onze huidige en toekomstige B2C activiteiten kunnen we als bedrijf blijven beantwoorden aan de verwachtingen van de klant en een kwaliteitsvolle, duurzame dienstverlener zijn. Ik wens het management en de medewerkers van CityDepot te bedanken voor hun bijdrage van de voorbije jaren en wens hen het allerbeste toe binnen BD myShopi.”
CityDepot telt vandaag 30 personeelsleden, zij gaan allemaal aan de slag bij BD myShopi.

Over BD myShopi
BD myShopi is het nummer 1 omni-channel activatieplatform in België, met meer dan 50 jaar ervaring in logistiek en offline en online consumentenactivatie. Via verschillende kanalen – in- home, on the go, in de brievenbus en in de winkel – zorgen we ervoor dat de consument geactiveerd en geïnformeerd wordt en actie onderneemt.

Over bpost
Bpost Group is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in de Benelux, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met 36.000 medewerkers in België en daarbuiten boeken we een omzet van 3.850,2 miljoen EUR (in 2018), terwijl we onze impact op het milieu en de wereld rondom ons verminderen.

Over CityDepot
CityDepot zorgt, als expert in duurzame stadlogistiek, voor het gebundeld leveren van goederen in de stad. Met 30 werknemers in 6 Belgische steden zijn er dagelijks een 40-tal voertuigen van CityDepot op de baan. Goed voor het afhandelen van meer dan 1000 leveringen per dag. Het bundelen van logistieke stromen zorgt voor een besparing van 2300 km vrachtwagenverkeer per week.