CityDepot opent nieuwe site in Gent

CityDepot Gent

CityDepot opent een gloednieuwe hub aan de rand van stad Gent. De expert in duurzame stadsdistributie breidt hiermee zijn aanbod in de stad verder uit. De nieuwe hub is gevestigd in Evergem, vlakbij de ring en met vlotte toegang richting de binnenstad. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van maar liefst 3.000 m², wat de ambitieuze van plannen van CityDepot in Gent onderstreept.

Met deze extra hub in Gent breidt de stadsdistributeur zijn capaciteit in en rond de stad fors uit.

Kristof Gouvaerts, managing director van CityDepot legt uit: ‘Deze hub biedt heel wat opportuniteiten voor zowel onze retail- en e-commerce- als onze transportklanten. We gaan zo nog meer goederenstromen kunnen bundelen aan de rand van de stad en deze op een duurzame manier de binnenstad binnen brengen.

CityDepot behoudt naast deze nieuwe locatie ook de locatie op de Stropkaai. Deze locatie wordt ingezet als microhub. Gouvaerts: ‘Vanuit de Stropkaai zullen voornamelijk de fietsactiviteiten, in samenwerking met CargoVelo, verder ontwikkeld worden. Daarnaast voorzien we ook dat de leveringen met onze elektrische bestelwagens deels hier zullen vertrekken.’. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Schelde verbindt het Bellevuepark met de Stropkaai en het centrum van de stad. Er komt zo een veilige en vlotte verbinding richting centrum.

De nieuwe hub te Evergem is vanaf deze week operationeel.